↑ Return to 2016

Nagyböjti lelkigyakorlat (2016.03.04. – 2016.03.06.)

„E nagyböjti szent időben,DSCF1375
bánat könnye hulljon bőven,
hogy megmossa lelketek.”

 

Templomunkban március 4-én, 5-én és 6-án volt a nagyböjti lelkigyakorlat. Pénteken a szentmise előtt Zsolt atya vezetésével keresztutat jártunk, melyen a hittanos gyerekek is részt vettek. Mindhárom napon Béri László Renátó karmelita atya segítette a Húsvétra való felkészülésünket. Renátó atya otthon érezte magát templomunkban, mivel elmondása szerint a győri Karmelita templom nagyon hasonlít a miénkre.

Szentbeszédeiben a nagyböjt lényegére és Isten feltétlen szeretetére irányította a figyelmünket. Sok keresztény ember számára a nagyböjt csak lemondásokkal jár. A Húsvét előtti szent idő a „szent 40 nap” többet jelent, mint a felszínes dolgokról való lemondás. „Van időnk, van 40 napunk arra, hogy változtassunk az életünkön, ott ahol lehet, és ott ahol kell!” Ezzel a meghívással indul a nagyböjt. Legelőször a gondolkodásunkon kell változtatni. Gondolkodásunk átalakításának gyümölcse a cselekedet. Mit teszek, milyen kapcsolatot alakítok ki Istennel. Meghallom az örömhírt, az evangéliumot, érzem Isten végtelen szeretetét. Ahogy a tékozló fiút is szerető öleléssel fogadta atyja, úgy ölel magához bennünket is a Mennyei Atya. Feltétel nélküli megbocsátó, irgalmas szeretettel. Bátran fogadjuk ezt a szeretetet és lélekben újjászületünk. Van még időnk a 40 napból, hogy megújulva, lelkileg megtisztulva várjuk Jézus feltámadásának ünnepét.

Szöveg és képek: Frank Györgyné

DSCF1363 DSCF1370DSCF1377

Az adott cikk linkje: http://www.mosonszentmiklos.plebania.hu/esemenyek-unnepek/2016-2/nagybojti-lelkigyakorlat-2016-03-04-2016-03-06/